Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 13/05 - Felix & Fauve

Print

Felix & Fauve Vermeirsch - duo Cello & Piano

Zondag 13 mei 2018 - 11u - CITY

Felix & Fauve Vermeirsch

Met amper 18 jaar staat Nieuwpoortenaar Felix Vermeirsch als cellist op een zucht van een internationale concertcarrière. Hij studeert sinds 2013 bij Istvan Vardai in Duitsland en bij France Springuel in België.
Hij is te horen op prestigieuze internationale festivals waaronder het Yehudi Menuhinfestival in Gstaad, het cellofestival in Kronberg en het Pablo Casals Festival in Prades. Felix speelt het grote repertoire als solist met professionele orkesten als het Kamerorkest Brugge en Symfonieorkest Vlaanderen.
Hij won in 2016 het “Concours de Musique Breughel” in Brussel, opgenomen door RTBF Musiq 3. Ook als componist maakt hij snel furore. VRT Radio Klara nam al werk op van Felix en hij krijgt compositieopdrachten van concerthuizen als het Concertgebouw Brugge.

Fauve Vermeirsch is 25 jaar en studeerde aan het Conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko, winnaar Elisabethwedstrijd. Ze is finaliste van pianowedstrijden als Steinway Piano Competition, Cantabile pianowedstrijd, Guy Brodelet pianowedstrijd, Marnix Wedstrijd, Jonge Solisten aan zee en Dexia Classics. De jury loofde haar telkens om haar expressieve pianospel en haar grote trefzekerheid. Ze is de vaste begeleidster van Felix en geeft pianoles aan de Kunstenacademie Diksmuide.

Dit flamboyante duo gaf eerder al concerten in België, Frankrijk en Duitsland. In 2017 maakten zij hun debuut in het Concertgebouw Brugge.

Programma:

- cellosonates van Brahms en Schubert: 2 toppers uit de romantiek!
- prelude van Johann Sebastian Bach voor cello solo
- sonate in e voor cello en piano van Johannes Brahms voor cello & piano
- hedendaags werk voor cello solo
- arpeggione sonate voor cello en piano van Franz Schubert voor cello & piano

Centrum Ysara & City


Contact
:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort

058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Vind ons leuk op Facebook:
>> Centrum Ysara & City