Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > De Nieuwe Lichting

Print

Wanthanee, Clear Season & Zinger

Vrijdag 16 december 2016 - 20u

Unieke concertavond met jong talent uit de regio! 

De nieuwe lichting


Wanthanee
Als kunstwetenschapster valt er veel te beleven. Zo werd ook Wanthanee meegesleurd in de woeste zee van het studentenleven. Muziek was als een minnaar die er voor altijd zal zijn, maar haar toch niet genoeg kon overtuigen om volledig zijn kant te kiezen. Wanneer ze de grote stap nam om deze dagen achter zich te laten, schreef ze zich in voor ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Met haar eerste lied ‘Only Shadows Remain' werd ze - samen met Equal Idiots en Clear Season - winnaar van De Nieuwe lichting 2016! Studio Brussel: "Wanthanee is een frêle nachtegaal uit De Panne en misschien wel de London Grammar van de Lage Landen. Ze heeft zich nog maar ge-out als artieste, maar wij voorspellen een toekomst zo goud als de klank van haar stem."  

Clear Season
Matthias Desmet is een singer-songwriter pur sang, al spreekt het optreden met een grotere bezetting hem enorm aan. Clear Season staat voor gevoelige popmuziek gekenmerkt door Desmets melancholische stem, ronde melodieën en poëtische teksten. Referenties zijn de vroege Coldplay, Bon Iver, Jeff Buckley, Jamie Cullum... Clear Season ontstond naar aanleiding van de winst van de songwriting wedstrijd Hitspot (Musea Brugge) met het nummer 'Don't Take Too Long'. Deze wedstrijd leverde een professionele productie op door niemand minder dan Piet Goddaer (Ozark Henry). De single werd gemixt door Tim Bran (The Verve, Kylie Minogue en London Grammar). Daar boven op werd Clear Season met diezelfde eerste single in februari samen met Equal Idiots en Wanthanee uitgeroepen tot de Nieuwe Lichting 2016 van Studio Brussel!

Zinger
Zinger won in 2015 ‘De Nieuwe Lichting’ met het nummer 'Grace'. Verwacht popsongs met enerzijds zweverige synths en anderzijds een bitterzoete fanfare. Sommigen noemen het ‘spacepop’. Laat je niet misleiden door de melancholie in hun nummers, je kan er ook op dansen! Life is crap, but that's OK. De band rond Pieter Deknudt uit Deerlijk en Nick Herweyers uit Koksijde bracht al een eerste EP uit, die Cuttingedge.be als één van de tien beste platen van het voorjaar 2015 omschreef. Hun single ‘Beachy Head’ stond wekenlang in de heilige Stubru-lijst ‘de Afrekening’. En met hun nummer ‘Y 1 2’ zorgden ze voor kippenvel tijdens Reveil, een initiatief waarmee Zinger meer warmte op de kerkhoven brengt op 1 november. Isolde Lasoen, Flip Kowlier en Mario Goossens zijn alvast fan!   

Tickets

►►► Klik hier voor tickets
Tickets City

   Valkestraat 18
   8620 Nieuwpoort-Stad

   Tickets:
   VVK € 12,00 - ADD € 14,50

   -26 jaar & 60-plus:
   VVK € 10,00 - ADD €12,50

   Met jeugdvoordeelpas:
   VVK € 6,00 - ADD € 7,25