Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > Guido Belcanto, Barbara Dex & Jan De Smet

Print

Guido Belcanto, Barbara Dex & Jan De Smet 'Ode aan Bobbejaan'

Vrijdag 17 maart 2017 - 20u

Ode aan Bobbejaan

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal de naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Tientallen liedjes staan gebrand in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje 'Amerikaanse Droom' in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren ‘50 en ‘60. Bobbejaan heeft ons een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende, maar ook met verrassende minder bekende pareltjes. Ze verdienen nu meer dan ooit om terug in het dag- en podiumlicht gezet te worden.

Hij was onze Cowboy, maar ook veel meer dan dat. Guido Belcanto en Jan De Smet  zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap en hebben in hun individuele lange muzikale loopbaan meermaals bewezen dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken èn versterken.

Bobbejaan en zijn vrouw José hebben jarenlang het podium gedeeld wat soms resulteerde in gevoelige duetten en hilarische sketches. Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen, maakt deze nooit geziene vocale combinatie dan ook helemaal compleet en zorgt ongetwijfeld mee voor de legendarische “countrysnik” die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken.

Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest trekken ze het nalatenschap van Bobbejaan Schoepen met recht en reden de eenentwintigste eeuw in. Verwacht u niet aan een avondje gezapige nostalgie maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten.

Tickets

 Deze voorstelling is uitverkocht. Teken hier in op de wachtlijst!

Tickets Centrum Ysara


            Dienstweg Havengeul 14
            8620 Nieuwpoort-Bad

            Tickets:
            VVK € 20,00 - ADD € 22,50

           -26 jaar & 60-plus:
            VVK € 18,00 - ADD € 20,50

           Met jeugdvoordeelpas:
            VVK € 10,00 - ADD € 11,25