Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Schoolprogramma > aWAKe

Print

EDUCATIEVE OMKADERING - aWAKe

Samenwerkingsproject tussen Centrum Ysara, de City, Achthoek & Westhoek Acedemie Koksijde

lamp

Wat?
‘aWAKe’ staat voor artistieke educatie vanuit de Westhoek Academie Koksijde (WAK). Sinds 2011 verzorgt de WAK verschillende projecten met partners uit het onderwijsveld. De samenwerking vindt plaats op gebied van kunst- en cultuureducatie en resulteert in op maat gemaakte workshops voor verschillende doelgroepen. Alle muzische domeinen (beeld, media, woord, muziek en dans) of een cross-over van meerdere
domeinen kunnen aan bod komen.

Waarom?
Wij dragen kunst- en cultuureducatie hoog in het vaandel en zien het als een fundamenteel onderdeel in de ontwikkeling van elk kind. Het is niet altijd even gemakkelijk om in de klas muzisch te gaan werken. Daarom stellen wij vanuit de WAK onze expertise beschikbaar en gaan we aan de slag in de klas zelf.
Indien de muzische activiteit kan worden gekoppeld aan een schoolvoorstelling zal de beleving van de culturele activiteit des te intenser zijn.
Er wordt steevast rekening gehouden met de vakgebonden en vakoverschrijdende ontwikkelingsdoelen en eindtermen van het basisonderwijs

Schooljaar 2016-2017
Iedere workshop wordt gekoppeld aan een schoolvoorstelling die door uw klas wordt bezocht. Deze workshop wordt speciaal voor u op maat gemaakt en vindt plaats in uw school voor en/of na de voorstelling.
Enerzijds worden leerlingen muzisch voorbereid op de inhoud of vorm van de voorstelling, anderzijds worden thema’s uit de voorstelling op een muzische manier verwerkt.
Dankzij Achthoek kunnen wij deze workshops aanbieden in alle scholen van Nieuwpoort.

Praktisch
Nadat uw school of klas heeft ingetekend voor één of meerdere voorstellingen wordt u gecontacteerd met een voorstel voor een workshop voor en/of na een schoolvoorstelling.
Deze workshop wordt ter plaatse in de school of klas georganiseerd.
Meer inlichtingen bij Lode Demey, projectverantwoordelijke ‘aWAKe’.
lode.demey@koksijde.be - T 0491 35 62 67 - www.westhoekacademie.be
 

logo's
Centrum Ysara & City