Anatole

Comp. Marius

Anatole

De Weense arts en auteur Schnitzler schreef ‘Anatol’ in 1893 als zijn eerste toneelstuk. Het is een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Comp. Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling waarin de verschillende aktes vlot in elkaar overvloeien. 

Anatole (Kris Van Trier) houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij het met trouw niet zo nauw maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Die zorgen deelt hij mee aan zijn beste vriend Max (Herwig Ilegems) die wat meer met beide voeten op de grond blijft. Mannen weten het als ze een scheve schaats rijden, maar vrouwen bedriegen mannen net zo goed, alleen, ze zijn er zich niet zo van bewust, meent Anatole. Achter een masker van wispelturigheid en nonchalance verbergt hij twijfels en jaloezie. De affaires volgen mekaar in snel tempo op, maar zijn onrust blijft. Een beetje zoals Don Juan, lijkt Anatole nooit echt gelukkig te worden omdat al zijn relaties uiteindelijk mislukken.

Het duo Van Trier-Ilegems steelt de show als de onafscheidelijke Anatol en Max. Evelien Bosmans schittert in haar subtiele invulling van de verschillende vrouwenrollen Cora, Gabrielle, Bianca, Annie en Ilona. 

Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen.  

 • Spel: Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Evelien Bosmans en Lukas De Wolf 
 • Tekst: Arthur Schnitzler 
 • Tekstbewerking: Kris Van Trier, Herwig Ilegems en Waas Gramser 
 • Kostuums: Thijsje Strypens, Clo Leliaert 

Praktische informatie

  Wanneer

  za 14 januari 2023 van 20 u. tot 22 u.

  Waar

  City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €14.00

  € 7 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort