Dans met mij tot morgenvroeg

The Chachas

The Chachas - Dans met mij tot morgenvroeg

A trip down memory Lane. De jaren vijftig, zestig en zeventig. Toen mensen nog een hele nacht gingen dansen op livemuziek! In ieder dorp, elke stad waren er orkestjes. Muzikanten waren het hele weekend onderweg om ergens met toewijding en vakmanschap een bal te spelen. Ze speelden niet alleen alle hits van hun generatie, maar via de komst van de radio en jukebox maakten ze ook kennis met rock-‘n-roll en Angelsaksische pop. In de jaren ‘80 met de opkomst van dj’s verdwenen helaas de balorkesten. De beste muzikanten vonden onderdak als backing- of begeleidingsmuzikant van bekende soloartiesten.

Maar nu is het balorkest weer helemaal terug met ‘The Chachas’. Deze fenomenale band is samengesteld uit muzikanten die in een (ver) verleden zelf alle baancafés, casino’s, chique hotels en theaterzalen afschuimden met hunorkestjes. Ze hebben honderden liedjes op het repertoire staan, in alle mogelijke ritmes, stijlen en genres zoals polka’s, walsen en evergreens. Of het nu een nummer van Tom Jones, Will Tura, ABBA of  Jerry Lee Lewis is, ze spelen de pannen van het dak met als enige doel u een namiddag lang op de dansvloer te krijgen!

Herbeleef de sfeer en het dansplezier van de balorkesten tijdens dit ultieme eerbetoon aan die muzikanten die Vlaanderen in de 2de helft van de 20ste eeuw hebben leren dansen en iedereen zoveel plezier bezorgden.

 • Verteller: Karel Michiels
 • Live met 6 muzikanten

Praktische informatie

  Wanneer

  do 27 april 2023 van 14.30 u. tot 16.30 u.

  Waar

  Centrum Ysara

  Dienstweg Havengeul 14
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €10.00

  € 5 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort