Iemand van ons

Tristero

Tristero

Met wie zou u graag eens de lakens delen?
En waar zou u het dan over hebben?

Tristero duikt met een clubje doorwinterde toneelspelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met trefzekere humor tasten de spelers elkaar af, ze trekken de lakens naar zich toe en geven zich voorzichtig bloot.

‘Iemand van ons’ is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken. De clichés, citaten en geheimen volgen elkaar in hoog tempo op: over de Politiek, de Liefde en de Mens. De spelers leveren zo een ontwapenend grappige en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld.

In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

De oerversie van ‘Iemand van ons’ werd in 2005 gemaakt, nadien volgden met succes een Franstalige en een Portugese versie. Nu komt Tristero met een ‘remake’ met de frisse inbreng van actrices en acteurs met véél levenservaring. Niemand minder dan Mark Verstraete, Bob De Moor, Mieke Verdin, Els Olaerts, Mieke De Groote en Hanne Machielsen delen samen het bed.

Een schot in de roos. (De Standaard)
Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel. (De Morgen)
Ze spelen een anoniem rondje “Wie ben ik?” en laten je zo samenzweerderig en zonder gêne delen in hun (bed)geheimpjes. Een dik uur food for thought, boeiend badend in eenvoud. Faut le faire. (Cutting Edge)

Meer dan dialoog is de voorstelling een aaneenrijging van feiten, meningen, herinneringen of bezorgdheden. De bekentenissen zijn soms ontzettend banaal, dan weer heel erg groot, soms anekdotisch en soms een tikje gedurfd. Maar net door die weloverwogen afwisseling van de grote en kleine dingen des levens wordt de voorstelling een speels, grappig, maar vooral heel open en menselijk portret, met alle aspecten die daarbij horen. […] De regie, de vaart en het spelplezier van deze zes maken toch vooral dat Iemand van ons ook iets eigenzinnigs en unieks geworden is. Iemand van ons zou het u ten zeerste kunnen aanbevelen om te gaan kijken. (Magali Degrande – Het Nieuwsblad)

 • Met: Mieke De Groote, Bob De Moor, Els Olaerts, Mieke Verdin, Mark Verstraete en Hanne Machielsen 
 • Concept en tekst: Peter Vandenbempt
 • Vormgeving: Emma Denis
 • Uitvoering decor: Wing Nuts Decor
 • Techniek: Bart Luypaert en Tom Bruwier
 • Coproductie: Kaaitheater en Perpodium
 • www.tristero.be

Met dank aan: Tutti Fratelli, Sering, Kris Smet, Janine Bischops en Reinhilde Decleir. Speciale dank aan Sam Bogaerts, onze ‘compagnon de route’ die ons te vroeg verliet.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter


Praktische informatie

  Wanneer

  vr 31 maart 2023 van 20 u. tot 22 u.

  Waar

  City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €14.00

  € 7 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort