Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 18/10 - Red Sparrow

Print

Oktober

Casablanca #CITY5

Donderdag 11 oktober | 20 u. | City

City

Op 11 oktober blaast de City 5 kaarsjes uit. We duiken met plezier ook nog eens in het verleden van de cinema. Die dag wordt de filmklassieker Casablanca vertoond. 

De film die zal worden vertoond is drievoudig Oscarwinnaar Casablanca. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Marokkaanse stad Casablanca. Amerikaan Rick (Humphrey Bogart) is eigenaar van een nachtclub. Maar plotseling duikt zijn oude geliefde Ilsa (Ingrid Bergman) op, samen met haar echtgenoot Victor, een verzetsstrijder. Rick heeft speciale reisdocumenten in bewaring waarmee Victor kan vluchten uit Casablanca, maar het pijnlijke verleden met Ilsa staat in de weg ...

Regisseur: Michael Curtiz
Scenario schrijver: Julius J. Epstein, Philip G. Epstein, Howard Koch, Murray Burnett, Joan Alison, Casey Robinson
Componist: Max Steiner, Francis J. Scheid, Edward Ullman
Acteurs: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Sydney Greenstreet, Peter Lorre
Kleur: Zwart/Wit
Prijzen: Genomineerd voor 8 Oscars, waaronder die voor beste mannelijke hoofd- en bijrol (Humphrey Bogart en Claude Rains). Won die voor beste scenario, beste regie en beste film.

Red Sparrow

Donderdag 18 oktober 2018 | 14 u. + 20 u. | Centrum Ysara

Red Sparrow

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.

Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigt Jennifer Lawrence met Hunger Games-regisseur Francis Lawrence. De cast bestaat verder uit onder andere Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenaerts en Thekla Reuten.

Regie: Francis Lawrence
Duur: 140 minuten

Klik hier voor de trailer
Centrum Ysara & City


Contact
:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u
Namiddag op afspraak

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram