Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 21/02 - Niet Schieten

Print

Cinema City - Insyriated

Donderdag 7 februari 2019 | 14 u. & 20 u. | City

Insyriated

Damascus vandaag.

Een moeder van drie kinderen probeert wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent.

Ze leven in constante spanning, angst en gevaar. We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit.

Er zijn weinig levensmiddelen, er is gebrek aan water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer.

Deze film toont mensen in een extreme situatie, daardoor met extreme emoties en gedragingen. Elke beslissing kan van levensbelang zijn. Het appartement dat voorheen diende als een liefdevolle thuisbasis, is nu een gevangenis. 

Duur: 85 minuten
Regie: Philippe Van Leeuw
Klik hier voor de trailer

 

Donderdag Filmdag - Niet schieten

Donderdag 21 februari 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

Niet schieten

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden. Het wordt een lange en bij momenten hallucinante strijd. Het eindeloze ratelen van de geweren in de verte, het ijzingwekkende gekrijs ... Als hedendaagse kijker, die het geweld van IS vers in het geheugen heeft zitten, voel je: dit is pure terreur.

Niet schieten is het wraakroepende verhaal van overlever David Van de Steen en zijn strijdvaardige opa – een glansrol van Jan Decleir. Coninx – die zich met scenarist Rik D’Hiet baseerde op het boek Niet schieten, dat is mijn papa! van David Van de Steen en journaliste Annemie Bulté – zoomt in op zijn decennialange strijd voor gerechtigheid, én voor de toekomst van zijn kleinzoon.

Duur: 120 minuten
Regie: Stijn Coninx
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast je tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast je tickets voor de avondvoorstelling

 

Centrum Ysara & City


Contact:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram