Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 23/03 - Dollymentary

Print

Barbara Dex, Gunther Verspecht & Jo Mahieu

Dollymentary: The Tennessee Waltz

Zaterdag 23 maart 2019 | 20u | City

Dollymentary

Op verzoek van vele countryfans kruipen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers. Ze hernemen de succesvolle voorstelling Dollymentary (2013). Een akoestische setting ditmaal zodat u de songs in hun meest pure vorm kunt horen. Zangdiva Barbara Dex bewees de voorbije jaren dat ze in vele genres thuis is. In country komen haar vocale kwaliteiten wellicht het best tot hun recht. Gunther Verspecht is bij het grote publiek vooral bekend als frontman van Stash (van de hit Sadness).

In 1980 scoort Kenny Rogers een nummer 1-hit met Lady, in 1981 doet Dolly Parton dat met 9 to 5.


Twee jaar later is het bingo voor hun duet Island in the Stream. Tot vandaag zijn beide countrysterren goed voor een slordige 200 hitnoteringen en een kwart miljard verkochte lp’s/cd’s. Origineel een R&Bsong geschreven door de gebroeders Gibb voor Marvin Gaye, is Island in the Stream een legendarische versmelting van country en pop en een dito hit voor beide iconen.

Met bijzonder veel goesting grasduinen Barbara en Gunther opnieuw in de vele hits en strafste songs van countrylegendes Dolly Parton en Kenny Rogers en brengen ze u een intieme, warme en innemende akoestische voorstelling.

Jo Mahieu ondersteunt op gitaar.

Centrum Ysara & City


Contact:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram