Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 24/11 - Vriend of Vijand

Print

Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam & Serge Feys

Vriend of Vijand

Zaterdag 24 november 2018 | 20u | Centrum Ysara

Vriend of Vijand


“En tegen over elkaar
Twee mannen in het veld
Wie het eerste steekt die leeft
Maar allebei sowieso een held”

– Bram Vermeulen
Bram Vermeulen was gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai, maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden hem mateloos bij het schrijven van de theatervoorstelling Mannen maken oorlog.

Bram ging ervan uit dat de mens niet zonder oorlog kan en er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door zijn fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Hij schreef over zijn ervaringen, belevingen en zienswijzen in prachtige liedjes en composities. In opdracht van het In Flanders Fields Museum nam Bram in 2000 de cd Oorlog Aan Den Oorlog op. 

Dochter Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam (Frank Boeijen band) en Serge Feys (Arno/TC Matic) lieten zich muzikaal inspireren door het oeuvre
van Bram Vermeulen.

VRT-oorlogscorrespondent Rudi Vranckx getuigt over zijn persoonlijke ervaringen. Samen met de muziek van Bram Vermeulen over het samengaan van mens en oorlog, zorgt dit voor een intimistische en beklijvende voorstelling.

Centrum Ysara & City


Contact
:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u
Namiddag op afspraak

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram