Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > FAQ

Print

Frequently Asked Questions

FAQ

Welke voorstellingen worden geannuleerd?

De Vlaamse Regering heeft besloten om de deuren van cultuurcentra voorlopig nog gesloten te houden. Dit betekent dat volgende voorstellingen dus niet mogen plaatsvinden op de geplande datum:

31/01 - Fauve Vermeirsch & Steve Ryan Anthony - Deep Into Nature
04/02 - Cinema City
17/02 - Kinderfilmnamiddag
18/02 - Donderdag Filmdag
21/02 - Zannemie & de Bende - Puree kan je hier niet eten 3+ (verplaatst volgend seizoen)
26/02 - Stokman & Vos - Mooie Meisjes (verplaatst volgend seizoen)

De huidige maatregelen zijn alvast van toepassing tot en met 1 maart 2021. Het is echter nog onduidelijk of deze verlengd zullen moeten worden.
 
Deze beslissing is spijtig, maar het virus moet bedwongen worden en dat kan alleen maar door tijdelijk zo weinig mogelijk mensen te ontmoeten. De zorgsector staat zwaar onder druk en wij kunnen als culturele sector niet anders dan ons solidair opstellen en onze verantwoordelijkheid nemen. 

Ik heb tickets voor voorstellingen tijdens de sluitingsperiode. Wat nu?

Het Lam van Jan

De voorstelling Het Lam van Jan werd verplaatst naar zaterdag 10 april 2020.
Huidige tickets blijven niet geldig. 

VRT Big Band feat Bent Van Looy - Piet De Praitere - T.A.N.I.A.
Zannemie & de Bende - Stokman & Vos 

Deze voorstellingen werden verplaatst naar volgend cultuurseizoen 2021-2022.

Wie tickets heeft voor deze voorstellingen zal persoonlijk worden gecontacteerd i.v.m. terugbetaling van hun tickets. Huidige tickets voor deze voorstellingen blijven niet geldig.

Don Juan, een opera

Voor deze voorstelling werd een nieuwe datum in het huidige seizoen vastgezet, nl. zaterdag 15 mei 2021. Huidige tickets blijven wel geldig.

Fauve Vermeirsch & Steve Ryan Anthony

Voor deze voorstelling wordt nog naar een nieuwe datum gezocht.

Wanneer start de ticketverkoop?

Het is nog niet duidelijk wanneer de ticketverkoop voor deze voorstelling van start kan gaan. Dit is afhankelijk van de geldende veiligheidsmaatregelen. 

Mijn tickets werden nog niet terugbetaald.

Deze herorganisatie vraagt enige tijd om administratief af te handelen. Het kan enige tijd duren alvorens uw geld effectief is teruggestort. Wij hopen hiervoor op uw begrip. 

Ik kreeg bericht dat mijn voorstelling werd verplaatst. Blijft mijn ticket geldig op de nieuwe datum?

Als de voorstelling verplaatst wordt binnen het lopende seizoen, worden je tickets automatisch omgeboekt naar de nieuwe datum.
Je krijgt hier geen nieuwe versie van.

Dit is niet het geval voor voorstellingen die verplaatst worden naar het volgende seizoen (september 2021 - juni 2022) zoals VRT Big Band feat. Bent Van Looy en Piet De Praitere. Daar worden de tickets terugbetaald en wordt het volgend seizoen mogelijk om nieuwe tickets aan te kopen. 

Ik kan niet komen op de nieuwe datum. Wat nu?

Alle tickethouders worden steeds persoonlijk gecontacteerd. Als de nieuwe datum niet past, zal gevraagd worden om uw adres- en ticketgegevens samen met uw rekeningnummer door te geven aan cultuur@nieuwpoort.be

Algemene veiligheidsmaatregelen

Houd de nodige afstand (1,5m) van andere bezoekers/bubbels.

Ontsmet je handen bij het binnenkomen en buitengaan van de zaal.
Er zijn ontsmettingszuilen voorzien aan de in- en uitgang.

Ook in de toiletten zijn dispencers met handgel aanwezig.

Zorg dat iedereen zijn/haar eigen ticket op zak heeft of geef 1 persoon alle tickets voor de volledige bubbel. Zo wordt vermeden dat tickets of gsm's bij het scannen uitgewisseld moeten worden.

Probeer je verplaatsingen binnen het gebouw te beperken.
Volg het aangeduide circulatieplan.

Wij kunnen gelukkig rekenen op de hulp van een enthousiast en grondig poetsteam!
Na elke voorstelling wordt het volledige complex gereinigd en ontsmet.

Is een mondmasker verplicht tijdens een voorstelling?

Ja, het dragen van een mondmasker is in het volledige complex verpicht.
Ook tijdens de voorstelling.

Wij begrijpen dat dit niet ideaal is, maar vertrouwen op ieders gezond verstand en respect voor zichzelf, voor onze medewerkers en voor de andere bezoekers toe. Indien wordt opgemerkt dat de mondmaskerplicht niet wordt nageleefd, kan dit immers grote gevolgen hebben voor het voortzetten van het cultuurseizoen.

Wat is de capaciteit van de zalen?

Om de social distancing te kunnen respecteren, zal de capaciteit van zowel de theaterzaal als de andere locaties een stuk lager liggen. We volgende richtlijnen van de overheid op de voet en passen ons aan indien nodig. Indien de maatregelen later in het seizoen versoepelen, kan extra zaalcapaciteit vrij gemaakt worden.

Daarom wordt bij 'uitverkochte' voorstellingen aangeraden om in te tekenen op de wachtlijst.

Kan ik nog zelf mijn zitplaats kiezen?

Momenteel is nog niet duidelijk hoe de uiteindelijke zaalinrichting er tijdens een voorstelling uit zal zien. De capaciteit in de zaal is sterk afhankelijk van de overheidsmaatregelen. We proberen hier voor elke voorstelling zo kort mogelijk op de bal te spelen.

Daarom is het niet mogelijk om zelf je plaats te kiezen. 
Onze medewerkers maken een zaalplan op basis van de verkochte tickets.
Bij aankomst zal je naar je plaats worden begeleid.

WiI je graag samenzitten met je bubbel? Koop dan je tickets zoveel mogelijk gegroepeerd.

Is de vestiaire geopend?

Social distancing bij de vestiaire is moeilijk te garanderen. Daarom zullen mobiele kapstokken in de foyer worden geplaatst. Elke bezoeker hangt zijn/haar eigen jas op en neemt deze bij het naar buiten gaan zelf weer mee. Er zal bewaking bij de kapstokken voorzien worden tijdens en tot 30 minuten na de voorstelling.

Tip: Laat geen waardevolle items achter in je jas. Probeer je jas indien mogelijk zoveel mogelijk thuis of in de auto te laten.  

Wanneer kunnen we in de zaal?

De deuren van het complex openen een uur voor de voorstelling. Om wachtrijen in de foyer te vermijden, worden ook de deuren van de zaal vroeger geopend. Tijdig aanwezig zijn is dus zeker voordelig.

Kunnen we achteraf iets drinken in de bar?

Wij volgen de geldende horecamaatregelen in onze zaal. Dit betekent dat er al zeker tot en met 1 februari 2021 geen bar is na de voorstelling.

Persoonsgegevens in functie van contact tracing

Bij reservatie/aankoop van tickets worden contactgegevens opgevraagd in functie van contact tracing. Deze gegevens dienen uitsluitend voor intern gebruik.

Ik heb nog een kraslot van de eindejaarsactie voor een gratis filmticket. Wat nu?

De geldigheid van de geschonken toegangstickets van de eindejaarsactie werd verlengd t.e.m. 30 september 2020. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om je kraslot te gebruiken.