Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > Mei

Print

Cinema City - Girl

Donderdag 2 mei 2019 | 14 u. & 20 u. | City

girl

Girl vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

Op 9 oktober 2018 opende de film de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Girl naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig – met een lange reeks van filmprijzen en nominaties. 

Duur: 100 minuten
Regie: Lukas Dhont
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast je tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast je tickets voor de avondvoorstelling

 

Donderdag Filmdag - Kursk

Donderdag 16 mei 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

Kursk

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment. Terwijl zij vechten om te overleven, stuiten hun wanhopige familieleden op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met zijn verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, houden ze alle buitenlandse hulp af. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten ...

Duur: 117 minuten
Regie: Thomas Vinterberg
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast ticket(s) voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast ticket(s) voor de avondvoorstelling

Cinema City - Eighth Grade

Donderdag 23 mei 2019 | 14u. & 20u. | City

Eighth grade

Met als thema 'De week van de Opvoeding' draait Cinema City voor u de award winnende film Eighth Grade!  

De dertienjarige Kayla (Elsie Fisher) wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er helemaal niks van begrijpt, populaire pestkoppen en ongewenste avances. Na de première tijdens Sundance Film Festival, waar Eight Grade de publieksprijs won, veroverde Kayla de harten van de bezoekers met haar naïviteit, kwetsbaarheid en onhandigheid die soms ongemakkelijk is om naar te kijken, maar waar je helemaal niet van wilt wegkijken.  

Regie: Bo Durnham
Duur: 94 minuten
Klik hier om de trailer te bekijken.
Klik hier om ticket(s) te bestellen voor de namiddagvoorstelling.
Klik hier om ticket(s) te bestellen voor de avondvoorstelling.