Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > Mei

Print

Cinema City - Girl

Donderdag 2 mei 2019 | 14 u. & 20 u. | City

girl

Girl vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

Op 9 oktober 2018 opende de film de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Girl naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig – met een lange reeks van filmprijzen en nominaties. 

Duur: 100 minuten
Regie: Lukas Dhont
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast je tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast je tickets voor de avondvoorstelling

 

Donderdag Filmdag - Kursk

Donderdag 16 mei 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

Kursk

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment. Terwijl zij vechten om te overleven, stuiten hun wanhopige familieleden op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met zijn verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, houden ze alle buitenlandse hulp af. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten ...

Duur: 117 minuten
Regie: Thomas Vinterberg
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast ticket(s) voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast ticket(s) voor de avondvoorstelling