Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > November

Print

November

Cinema City - Cleo

Donderdag 4 november 2021 | 14 u. & 20 u. | City

cleo

De 17-jarige Cleo verloor haar ouders bij een auto-ongeval met vluchtmisdrijf. Om dat plotse verlies te plaatsen, werpt ze zich op de pianopartituren van Rachmaninov en op het Brusselse nachtleven, waar ze de twaalf jaar oudere en mysterieuze Leos leert kennen.

Trailer Cleo

Bij Leos vindt ze afleiding en affectie, wellicht ook door de stilte en de zwijgzaamheid die hij uitstraalt en die zo in tegenstelling staan met de koortsachtigheid van haar leven en de heksenketel in haar hoofd. Samen met haar jongere broertje woont ze bij haar oma.

Regie: Eva Cools
Duur: 110 minuten 

Donderdag Filmdag - The Mauritanian

Donderdag 18 november 2021 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

The Mauritanian

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ouid Slahi, die door Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantanamo Bay. Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in de idealistische advocaat Nancy Hollander en haar assistent Teri Duncan. 

the mauritanian trailer

Samen worden ze geconfronteerd met talloze obstakels in een wanhopige zoektocht naar gerechtigheid. Ze worden tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch, maar hun controversiële pleidooi en het bewijsmateriaal, onthullen uiteindelijk een schokkende samenzwering die tot diep in het Amerikaanse rechtssysteem doordringt.

Regie: Kevin MacDonald
Duur: 129 minuten