Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > Oktober

Print

Oktober

Façades

Donderdag 4 oktober 2018 | 14 u. + 20 u. | City

Façades

Dit intrigerende drama volgt de veertigjarige Alex die intrekt bij haar dementerende vader nadat haar moeder hem liet stikken....
Nadat ze al samen de succesvolle televisieseries Clan en het internationaal gelauwerde Beau Séjour regisseerden, richt het Brusselse regieduo Kaat Beels (Swooni) en Nathalie Basteyns zich met Façades nu opnieuw op het grote scherm.

Façades vertelt het verhaal van een vrouw die onverwacht op een kantelpunt in haar leven staat: moet ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Ze heeft zijn avontuurtjes jarenlang toegestaan, het was hun deal. Wanneer haar moeder plotseling haar dementerende vader verlaat en ze noodgedwongen de zorg voor haar vader moet opnemen, vecht ook zij met de vraag of ze echt gelukkig kan zijn in haar huwelijk. Moet ze net als haar ouders de facade doorbreken? Façades is een karaktergedreven drama over familie, bedrog, zelfbedrog en de kunst van het vergeven.

Regie: Nathalie Basteyns en Kaat Beels

Deze film wordt vertoond in het kader van de Week van de Geestelijke Gezondheid. 
 

Klik hier voor de trailer

 

Kies je filmklassier #CITY5

Donderdag 11 oktober | 14 u. + 20 u. | City

City

Op 11 oktober blaast de City 5 kaarsjes uit. We duiken met plezier ook nog eens in het verleden van de cinema. Die dag wordt een filmklassieker vertoond, en jij kan mee bepalen welke film dat wordt! Welke film uit de tijd van toen zou jij graag nog eens op het witte doek zien? Wil je nog eens meezingen met Singin' in the Rain of bibberen bij Psycho? Is The Godfather jouw all time favourite? Wij lezen het graag via cultuur@nieuwpoort.be! Ideeën zijn welkom tot 15 september. Na 15 september kun je hier lezen welke film gekozen werd. 
 

Red Sparrow

Donderdag 18 oktober 2018 | 14 u. + 20 u. | Centrum Ysara

Red Sparrow

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.

Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigt Jennifer Lawrence met Hunger Games-regisseur Francis Lawrence. De cast bestaat verder uit onder andere Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenaerts en Thekla Reuten.

Regie: Francis Lawrence
Duur: 140 minuten

Klik hier voor de trailer