OP ALGEMENE AANVRAAG

Raymond van het Groenewoud

Op algemene aanvraag

Toen Raymond op de Gentse feesten 2015 na 6 uur spelen en 3 toegiften toch moest terugkeren van het publiek, restte hem niets anders dan een 3 akkoorden rif in te zetten en wat zinnen te prevelen:

“Hier zijn we weer , weer nog een keer, voor jullie nog een keer…” En als refrein: “Op algemene aanvraag, algemene aanvraag…”

Nu 8 jaar later is het een afgewerkt nummer en is het ook de titel van de theatertour ‘Op algemene aanvraag’: voor het publiek put hij uit zijn oeuvre van 500 liedjes, desnoods mét toegift.

Want wederom in de maat der seizoenen en zoals de nieuwe patatjes, de wederkeer van de paddenstoelen, het wild- en truffelseizoen, verse mosselen, maatjes en de nieuwe beaujolais is er telkens weer een nieuwe Raymond! Onze onverslijtbare volksheld, die ook als prille zeventiger naar de roodfluwelen gloed van de spots en zijn trouwe publiek gezogen wordt. Zijn eeuwig brandend heilig vuur en muzikantenbloed blijft immers kruipen waar het niet gaan kan om de mensen te verblijden met een portie nieuw werk en een karrevracht klassiekers.

Samen met zijn straffe kompanen staat hij wederom paraat om de onweerstaanbare lokroep van de podia te eren met zijn talloze evergreens die al lang gebeiteld staan in ons collectief geheugen en het Nederlandstalige muziekpatrimonium, met gegarandeerd ook enkele nagelnieuwe surprises. Altijd weer leverfris, en gebracht met zoveel branie, dat je nooit genoeg krijgt van deze onverslijtbare klasbak.


Praktische informatie

  Wanneer

  za 16 december 2023 van 20 u. tot 22 u.

  Waar

  Centrum Ysara

  Dienstweg Havengeul 14
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €20.00

  Inwoner van Nieuwpoort en jonger dan 18? Dan krijg je op vertoon van je (gratis) UiTPAS 50% korting.
  UiTPAS met kansentarief: € 4

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort