Zwaar leven

Amelie Albrecht

Amelie Albrecht

Over het leven van Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig.

Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig.

En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave. Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

Voorprogramma:

Elias Van Dingenen (°88) staat sinds 2016 op het podium en haalde in 2019 de halve finale van Humo's Comedy Cup. Deze Gentenaar praat over zijn kleine kantjes en geeft unieke invalshoeken op de wereld. Hij schopt soms tegen de schenen, maar doet dit resoluut met een kwajongensglimlach.


Praktische informatie

  Wanneer

  vr 5 mei 2023 van 20 u. tot 22 u.

  Waar

  City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €14.00

  € 7 met voordeelpas voor Nieuwpoortse jeugd

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort