Praktisch

   Het is steeds mogelijk om tickets aan te kopen bij de infobalie van Dienst Toerisme in Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad.

   Telefonische reservaties worden om praktische redenen niet gedaan. Onze medewerkers kunnen je binnen de werkuren wel telefonisch bijstaan om je online bestelling te voltooien.

   Het is niet mogelijk om tickets aan te kopen in Centrum Ysara of de City, tenzij aan de avondkassa vanaf een uur voor de start van de voorstelling. Voor filmvoorstellingen is de kassa een half uur voor aanvang geopend.

   Centrum Ysara en City streeft ernaar om de toegangsprijzen voor de voorstellingen democratisch laag te houden. 

   Vanaf dit seizoen werd besloten om het aantal kortingen te beperken tot korting met jeugdvoordeelpas (-50%) en pakketkorting bij aankoop van min. 4 verschillende voorstellingen (-15%). De extra korting van 2 euro voor 60-plussers is dus niet meer van toepassing.

   Wanneer een voorstelling is uitverkocht, kan via de webshop worden ingetekend op een wachtlijst.

   Wanneer plaatsen vrijkomen, zal in volgorde van intekenen door onze medewerkers contact met u worden opgenomen via het opgegeven emailadres.

   Een plaats op de wachtlijst biedt geen garantie op een ticket.

   Nadat de online betaling werd geregistreerd, worden de tickets per mail verstuurd naar het e-mailadres dat werd opgegeven bij het aanmaken van het account.

   Opgelet:

   • Het gebeurt vaak dat de tickets in de spam of map met ongewenste mails terechtkomen. Heb je de tickets na enkele werkdagen nog niet ontvangen, controleer dan zeker of de tickets niet hier terecht zijn gekomen.
   • Het is niet voldoende om de bevestigingsmail te tonen bij het binnenkomen van de zaal. De effectieve tickets zitten in bijlage van deze mail en moeten op de smartphone gedownload worden. Aan de ingang is het ticket met QR-code nodig om in te scannen.

   Je kan de tickets ook altijd terugvinden door op de webshop in te loggen met uw accountgegevens en volgende stappen te kiezen:
   - Klik om MIJN PROFIEL
   - Klik op HISTORIEKEN EN OVERZICHT
   - Klik op de witte balk en kies voor MIJN TICKETS
   - Klik op het pdf-bestand van de gewenste tickets

   Staan de tickets niet in je account?
   Stuur dan een mailtje naar cultuur@nieuwpoort.be met je rekeningafschrift, naam en vermelding van de voorstelling waarvoor je tickets kocht. De tickets met gekozen plaatsen kunnen door onze medewerkers worden opgehaald en toegestuurd.

   Tickets worden -zoals beschreven in de brochure- in geval van ziekte noch geruild, noch terugbetaald.

   Bij uitverkochte voorstellingen kan melding gedaan worden aan cultuur@nieuwpoort.be voor het geval een wachtlijst met geïnteresseerden werd aangelegd.

   JA. Onze enthousiaste vrijwilligers staan klaar om de jassen van de bezoekers te bewaken tijdens de voorstelling. Voor de brandveiligheid is het immers niet toegelaten om jassen mee naar binnen te nemen.

   De vestiaire is volledig gratis en sluit 30 minuten na afloop van de voorstelling.

   De avondkassa’s blijven open bij voorstellingen die niet uitverkocht zijn.

   De avondkassa opent 1 uur vóór de start van de voorstelling.

   Voor filmvoorstellingen is dit een half uur voor de start van de voorstelling.

   Ja, via de webshop en bij de ticketbalie is het mogelijk om zelf je zitplaats te kiezen.

   Dit kan enkel niet bij filmvoorstellingen (vrije zit) en bij voorstellingen op locatie (bv. Lam van Jan in O.-L.-Vrouwkerk).

   Uiteraard! Heel graag zelfs!
   Voor en na de voorstelling, en desgevallend in de pauze, kan je in de cafetaria/foyer terecht voor een lekker drankje om een gezellige avond compleet te maken.

   Bij reservatie/aankoop van tickets wordt een account aangemaakt, zodat wij over de nodige contactgegevens beschikken om u te contacteren in geval van annulatie van de voorstelling. Deze gegevens dienen uitsluitend voor intern gebruik. Tickets aankopen zonder account is niet mogelijk.

   De deuren van het complex openen een uur voor de voorstelling. De deuren van de zaal openen een 10-tal minuten voor aanvang van de voorstelling. Op vraag van de artiest kunnen de deuren vroeger of later geopend worden. 

   Voor filmvoorstellingen worden de deuren een half uur voor de voorstelling geopend.

   Is je voorstelling door de organisator afgelast? Dan wordt je door onze medewerkers persoonlijk gecontacteerd.

   Indien je akkoord gaat met een cadeaubon, krijg je de bon ten bedrage van je tickets binnen enkele werkdagen reeds toegestuurd. Hiermee kan je makkelijk nieuwe tickets kopen en betalen wanneer een voorstelling hernomen wordt.

   Indien het bedrag teruggestort moet worden, dien je rekening te houden met een wachttijd van minimum 1 maand.

   Centrum Ysara heeft een capaciteit van 300 personen, waarvan 220 plaatsen in de tribune.

   De City heeft plaats voor 200 personen in de tribune.