UNDRWRLD (schoolvoorstelling)

FroeFroe

undrwrld_repet

Ontdek de trailer van deze voorstelling. 

Orfeus, de mythe, het theater, straffer, beter, anders...

“Het pad naar een vrouwenhart is een snelweg, je moet alleen gas durven geven. Doorvlammen is het motto van de moderne Romeo, plankgas zal het worden.” 

Van op zijn onwankelbare, zwart geblakerde, troon loert Koning Dood al eeuwen naar het leven. Het gras is er groener en de meisjes zijn er zoveel frisser. Niets menselijks is de Koning vreemd en ook hij wil wel eens van een nieuwe liefde proeven.

Hij stuurt zijn trouwe blinde veerman Charon, erop uit om de mooie Euridice uit haar leven te schaken.

Orfee, het knullige maar zeer muzikale, vriendje van Euridice, wil zijn lief niet opgeven en reist haar na in het dodenrijk. Maar Hades steekt hier een stokje voor. Hij alleen bepaalt wie sterft of wie leeft en Orfee kan proberen zoveel hij wil, hij krijgt zichzelf nooit dood.

Ondertussen bereidt Koning Dood zijn bruiloft voor. 

Euridice spartelt lelijk tegen maar vooral Persephone, de vrouw van Hades en al vijfduizend jaar Koningin van de doden, zorgt voor weerwerk. Ze ziet de concurrente niet zitten en koopt Charon, de veerman, om met een paar nieuwe ogen. Die brengt Orfee naar het rijk der doden. Als Orfee aankomt, wankelt de troon, maar Hades geeft zich nog niet gewonnen.

De mythe van Orfeus en zijn tocht naar de Onderwereld, kan nog altijd gelden als één van de mooiste verhalen over de liefde. Binnen het kader van dit klassieke gegeven werd duchtig gefantaseerd over de grens tussen leven en dood. De iconen uit het origineel, Orfeus, Euridice, Hades en Persephone krijgen heel menselijke trekken. Het eenrichtingsverkeer van hier naar de overkant heeft een eigen gezicht in het personage van Charon, de Veerman. De voorstelling speelt op het scherp van de snee. Daar waar de emoties het grootst zijn en er definitief en voor altijd wordt afgerekend.

Met on stage: Isabelle Van Hecke, Frank Dierens, Gert Dupont, Dries De Win of Danny Bouman, Berthe Kilozo, Alvaro, Heleen Haest
Live Muziek & composities: Nelle Bogaerts (Lili Grace Music)
Tekst: Johan Buytaert en de Cast
Regie: Marc Maillard
Techniek: Wim Bernaers, Jo Heijens
Decor: 
Koen Vanhoecke, Bruno Smeyers, Thais Scholiers, Evelien Alles e.a.
Kostuums en poppen: Marc en Jan Maillard - Astrid Michaelis en Leentje Kerremans

Stage: Annelies Poppe en Fien Vandersmissen
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Mortsel, Perpodium, taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

De Zendelingen maakten een aflevering van De Proloog over UNDRWRLD. Te beluisteren via Apple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloud en Spotify.

 


Praktische informatie

  • Leeftijd: 6e leerjaar basisonderwijs, 1e, 2e, 3e en 4e leerjaar secundair onderwijs
  • Maximum aantal plaatsen: 300

Wanneer

do 13 februari 2025 om 13.30 u.

Waar

Centrum Ysara

Dienstweg Havengeul 14
8620 Nieuwpoort

Prijs

€4.00

Begeleidende leerkrachten gratis.