STRAKS IS OOK GOED

Yevgueni

Yevgueni

Ze zijn zeldzaam. Groepen die nog weten te verrassen met hun zevende album. Laat staan dat ze zichzelf overtreffen. Maar Yevgueni is dan ook een zeldzame groep. Avontuur en nieuwsgierigheid zitten in haar DNA. Wat goed was, is gebleven, wat nieuw is voelt meteen goed aan. Het laat zich allemaal horen op ‘Straks is ook goed’, een volbloed popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos.

Op hun zevende album overleven onze helden lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en praten ze met vijfjarigen over wereldproblemen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer mystiek poëtisch zijn. Met als credo dat “het ergens over moet gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde”.

Yevgueni is veelzijdig: speelt in kerken en op festivals, in parochiezalen en rocktempels. Maar weet ook steeds weer te verrassen met beklijvende voorstellingen voor de luwte en de spots van het theater. Band, frontman (en crew) slepen je mee in hun universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling. Om je anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen.

 • Klaas Delrue: zang, akoestische gitaar
 • Geert Noppe: toetsen, zang
 • Maarten Van Mieghem: bas, zang
 • Patrick Steenaerts: elektrische gitaar
 • Stef Vanstraelen: drums, percussie

Praktische informatie

  Waar

  Centrum Ysara

  Dienstweg Havengeul 14
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €20.00

  Inwoner van Nieuwpoort en jonger dan 18? Dan krijg je op vertoon van je (gratis) UiTPAS 50% korting.
  UiTPAS met kansentarief: € 4

  Organisatie

  Centrum Ysara & City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort