Danstheater: Figure it Out

Talitha De Decker

seiz.beeld_Figure_it_out_1_c_Laure_Anne_Iserief

Ontdek een voorsmaakje van de voorstelling

Voor ‘Figure it out’ vertrokken Talitha De Decker en haar team van het spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen. Weet je nog, toen je als volwassene terugkeerde naar een plek waar je als kind op vakantie ging? Je kwam terecht in een absurde wereld. Je kinderlijke herinneringen bleken volledig vervormd. Maar ook kinderen kennen die frictie maar al te goed: een stoel die te hoog was om op te kruipen, blijkt een jaar later een absurd kleine stoel. Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein. Toch?

In ‘Figure it out’ staan perspectief, maatverschillen en patronen (of net het doorbreken ervan) centraal en wordt er volop gepuzzeld met de verschillende elementen; met het eigen lichaam, met meerdere lichamen, met het decor en vooral met de verhouding van het ene tegenover het andere. Door middel van een specifieke projectietechniek wordt er ook visueel gespeeld met perspectief.

Hoekige en afgelijnde bewegingen in combinatie met speelse muziek en heldere beelden maken dat deze vrij abstracte dansvoorstelling zowel jong als oud weet te boeien. Het vormelijk afgelijnde geheel laat immers veel open qua inhoud en geeft zo de ruimte om vrij te associëren en je fantasie de vrije loop te laten.

Conceptenregie: Talitha De Decker
Spel: Lucas Devroe, Carli Gellings, Gaëlle Callewaert en Talitha De Decker
Compositie: Benjamien Lycke
Scenografie: Jason Slabbynck
Coproductie met HET LAB, Hasselt
Metdankaan C-mine cultuurcentrum


Praktische informatie

  • Leeftijd: 1ste en 2de graad basisonderwijs
  • Duur: 50 min.

Wanneer

Waar

Centrum Ysara

Dienstweg Havengeul 14
8620 Nieuwpoort

Prijs

€4.00

Lesmap verkrijgbaar bij Dienst Cultuur.

Organisatie

Dienst Cultuur

Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort