Oma vergeet me niet (schoolvoorstelling)

Theater Tieret

Theater Tieret-Oma vergeet-me-niet (Promo HR) Danny Wagemans-53

Lente helpt Oma’s huis opruimen, nog snel voor de winter komt in zijn donkere, grijze pak. Een huis vol bloemen, spullen en gedachten, netjes geschikt in grote dozen. Vol flarden van lichte, vrolijke muziekjes. Of dozen met lang vervlogen verhalen die steeds opnieuw verteld worden. Hoe dieper de rimpel op Oma’s gezicht, hoe ouder het verhaal. En natuurlijk dat ene kleine doosje met het Grote Geheim.

 Maar hoe hard Oma ook haar best doet, toch blijven sommige dozen leeg. En net die dozen vallen haar het zwaarst.

 OMA VERGEET-ME-NIET vertelt het verhaal van 2 vrouwen, jong en oud. Een kleindochter die nog alles wil weten voor de winter voorgoed blijft en een oma die zo weinig mogelijk wil vergeten nu Lente er nog is. Over elkaar vasthouden, je vastklampen aan herinneringen en ze toch moeten loslaten. Over mist in je hoofd en wat je mist in je hart. En over een geheim dat soms zo groot en zwaar kan wegen, dat je beter wacht tot er iemand is om het samen mee te dragen.

 Voor OMA VERGEET-MIJ-NIET snijden de jonge actrice Michèle Even (Laika, 4 Hoog, dOFt, Abattoir Fermé …) en vaste Tieretwaarde Joost Van den Branden samen met de rock&rollste kindertheatermaker Raf Walschaerts het thema van het Grote Vergeten, dementie, aan. Dit resulteert in een beklijvend, bijwijlen hilarische voorstelling vol warme beelden, poppen en heerlijke muziekjes. Kolder en ontroering, dicht op én onder de huid van uw en onze kleinste theatervrienden. Een verhaal bovenal om nooit meer te vergeten … of toch?

Spel: Michèle Even, Joost Van den Branden; Scenario en tekst: Joost Van den Branden; Artistieke begeleiding: Ida Van Dril, Raf Walschaerts, Christophe Ameye; Poppen: Patrick Maillard; Muziek: Geert Noppe; Kostuums: Pauline Gaermynck; Techniek: Steven Bosmans.

Met dank aan Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. I.s.m. CC Ter Vesten Beveren-Waas, met Taks Sheltersteun van Per Podium.


Praktische informatie

  • Leeftijd: 1e en 2e leerjaar
  • Maximum aantal plaatsen: 200

Wanneer

do 21 november 2024 van 10.30 u. tot 11.20 u.
do 21 november 2024 van 13.30 u. tot 14.20 u.

Waar

City

Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort

Prijs

€4.00