adjusting HOPE

Het Laatste Bedrijf en WOODMAN

Hope

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor één van België 's grootste acteurs: Dirk Roofthooft. Opkomend jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele livemuziek. adjusting HOPE is aangrijpend muziektheater dat in de complexe relatie duikt van de gevierde schrijfster Susan Sontag en haar enig kind David. Tegen de achtergrond van Sontags gevecht met leukemie ontvouwen zich spanningen, uitdagingen en momenten van verbondenheid. Terwijl zijn succesvolle moeder haar hele leven artistieke genialiteit najoeg, bleef David alleen achter. Koortsachtig op zoek naar wie hij was, zijn identiteit. Om niet enkel ‘de zoon van’ te zijn maar een uniek persoon met een authentiek pad. In adjusting HOPE worden de persoonlijke struggles van een moeder en haar zoon verweven met grotere maatschappelijke thema’s: een krachtig verhaal over zelfvervulling, de nood aan nabijheid en de moeilijke maar onverwoestbare band tussen een ouder en een kind.

“Een zowel indringende als ontroerende voorstelling.” - PZAZZ

“Pakkend muziektheater.” - De Standaard

“Een masterclass acteren, een toonvoorbeeld van samenspel, een illustratie van toneelschrijfkunst, een lesje in bescheiden regisseren.” - Knack Focus

 • Concept, tekst en regie: Thomas Janssens
 • Spel: Dirk Roofthooft
 • Live muzikante: Nabou Claerhout
 • Set: Ruimtevaarders
 • Licht: Mark Vandenesse
 • Kostuums: Joëlle Meerbergen
 • Techniek: Lukas Vanhoutte
 • Foto’s: Fred Debrock

Productie van WOODMAN en Het Laatste Bedrijf. Met investering van de Belgische Tax Shelter maatregel voor podiumkunsten, projectsubsidie van de Vlaamse overheid en een werkbeurs van Literatuur Vlaanderen. Met dank aan Schouwburg Luchtbal en het Oude Badhuis.


Praktische informatie

  Wanneer

  za 16 november 2024 om 20 u.

  Waar

  City

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €18.00

  Inwoner van Nieuwpoort en jonger dan 18? Dan krijg je op vertoon van je (gratis) UiTPAS 50% korting.
  UiTPAS met kansentarief: € 3,60

  Organisatie

  Dienst Cultuur

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort