Alleman (schoolvoorstelling)

Het Kwartier / Freek Mariën

Alleman© Yuri van der Hoeven_B-3

Een voorstelling over ‘hebben hebben hebben’ en hoe we al wat we delen toch liefst voor onszelf houden.

Zullen we serveren
We zullen serveren
Anders moet alleman serveren

Stel: je buur ontdekt plots een bron op zijn grond. Hij steekt al dat water in flesjes, met een prijsplakkertje erop. En na een tijd komt er geen druppel water meer uit jouw kraan. Jij hebt dorst, en hij speelt met eendjes in zijn bad. 

Met Alleman maakt Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs) een stuk over hoe raar het is dat je een hond kan ‘hebben’. Een kind. Een idee. Dat je een put in de grond kan boren en het water onder ieders voeten kan wegpompen, om het dan aan diezelfde mensen te verkopen, in plastic flessen met een labeltje op.

Verwacht absurde taalspielerei, op flessen getrokken logica en kinderachtig gesjacher. Voor zover dat niet allemaal hetzelfde is.

Regisseur en tekstschrijver Freek Mariën heeft perfect begrepen wat het verschil maakt tussen amusant en uitmuntend jeugdtheater. In zijn wereld kijken kinderen geamuseerd toe terwijl de drie gekke figuren op het podium op het punt staan om dorstig hun oksels te likken, terwijl volwassenen een geslaagde parabel en moderne Elkerlijc te zien krijgen over hebzucht, die bovendien knap wordt vertolkt door het verrassende trio Lien Wildemeersch, Jonas Van Thielen en Brenda Corijn. (Magali Degrande, Het Nieuwsblad)


Praktische informatie

  • Leeftijd: 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
  • Maximum aantal plaatsen: 180

Wanneer

do 14 november 2024 van 10 u. tot 11.10 u.
do 14 november 2024 van 13.30 u. tot 14.40 u.

Waar

Centrum Ysara

Dienstweg Havengeul 14
8620 Nieuwpoort

Prijs

€4.00

Organisatie

Dienst Cultuur

Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort