KLEINE HELDEN

Rudi Vranckx, Serge Feys, Wigbert, Elsje Helewaut & Gertjan Van Hellemont

Kleine Helden copyright Mark De Visscher 14

"Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat. Vaak, bijna altijd, in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me u meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de muur tot Oekraïne, een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld." - Rudi Vranckx

In de beklijvende voorstelling Kleine Helden selecteert verteller Rudi Vranckx samen met muzikanten Wigbert, Elsje Helewaut (Elisa Waut), Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King Of Nowhere) en Serge Feys (Arno …) passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden.

In Kleine helden geeft dit gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. Een inspirerende voorstelling vol hoop.


Praktische informatie

  Wanneer

  za 28 september 2024 om 20 u.

  Waar

  Centrum Ysara

  Dienstweg Havengeul 14
  8620 Nieuwpoort

  Prijs

  €18.00

  Inwoner van Nieuwpoort en jonger dan 18? Dan krijg je op vertoon van je (gratis) UiTPAS 50% korting.
  UiTPAS met kansentarief: € 3,60

  Organisatie

  Dienst Cultuur

  Valkestraat 18
  8620 Nieuwpoort